Koktejl z Aljašského lososa
4 porce
Ingredience
2 ks Aljašský losos King Oscar ve vlastní šťávě
100 g majonéza
půl hlávky - hlávkový salát
4 ks křepelčí vajíčka
20 g kaviár lososový
sůl
barevný pepř
citronová šťáva
čerstvý kopr
šlehačka
kečup
Recept
Do skla na sekt (misky) na dno nakrájíme na nudličky hlávkový salát, přidáme rozdrobené očištěné maso z Aljašského lososa, osolíme, přidáme hrubě mleté pepřové koření a citronovou šťávu. Z majonézy, kečupu (1 lžička) a trochu šlehačky si připravíme koktejlovou omáčku, kterou přelijeme rybí maso. Zdobíme natvrdo uvařeným křepelčím vajíčkem, lososovým kaviárem a čerstvým koprem. Podáváme s opečenými toasty nebo bílým pečivem jako předkrm nebo také i malé jídlo.