Pirožky s pikantní náplní z Aljašského lososa
4 porce
Ingredience
4 ks Aljašského lososa King Oscar ve vlastní šťávě
750 g listového těsta
150 g pórku
8 vajec
mořská sůl
bílý pepř
zelená petržel
stroužek česneku
lahůdková mletá paprika
Recept
Nejprve si připravíme rybí fáš do pirožek. Nakrájený pórek orestujeme na oleji, přidáme očištěné maso z Aljašského lososa, rozsekaná natvrdo uvařená vejce a osolíme. Přidáme rozsekanou petržel, bílý pepř, trošku mleté papriky a nastrouhaný stroužek česneku. Fáš necháme vychladnout. Listové těsto slabě vyválíme a vypichujeme kolečka o průměru asi 8 cm, doprostřed dáme lžíci rybí fáše, přehneme a okraje dobře stiskneme. Potřeme rozšlehaným vajíčkem a pečeme ve vyhřáté troubě přibližně 12–14 minut dozlatova. Pirožky jsou výborné jak teplé, tak i studené.