Aljašský losos s řeckou omáčkou
4 porce
Ingredience
2 ks Aljašský losos King Oscar
100 g červené papriky
5 vajec
100 g olivového oleje
50 g zelených oliv
50 g černých oliv
provensálské koření VITANA
pažitka
zelená petržel
mořská sůl
bílý pepř
citrónová šťáva
Recept
Předem si uvaříme vejce natvrdo, rozsekáme je nahrubo a v míse si připravíme omáčku. Olivový olej si promícháme s olivami pokrájenými na plátky. Přidáme červenou papriku pokrájenou na nudličky, jemně nakrájenou pažitku a zelenou petržel, přidáme provensálské koření a šťávu z lososa, lehce promícháme a nakonec přidáme nahrubo rozsekaná vajíčka. Na mísu (talíře) dáme kousky Aljašského lososa a přelijeme řeckou omáčkou. Podáváme jako studený předkrm nebo i lehké jídlo s toasty nebo pečivem.