Skandinávský rybí krém z Aljašského lososa
4 porce
Ingredience
2 ks Aljašského lososa King Oscar ve vlastní šťávě
100 g veky
50 g hladké mouky
100 g cibule
250 g krémová polévka VITANA + šťávu z lososa
50 g másla
200 g mléka
100 g oleje
200 g smetany
paprika mletá
čerstvý kopr
mořská sůl
bílý pepř
nové koření
bobkový list
na špičku nože muškátový květ
pažitka
Recept
Na oleji orestujeme nadrobno nakrájenou cibuli, zaprášíme hladkou moukou, orestujeme, přidáme část očištěného Aljašského lososa, zaprášíme mletou paprikou a zalijeme krémovou polévkou VITANA se šťávou z lososa, přidáme pár kuliček nového koření a bobkový list, řádně provaříme, přidáme smetanu a mléko. Druhou část lososího masa dáme na máslo zpěnit, propasírujeme rybí krém, lehce převaříme, dochutíme mořskou solí, čerstvým koprem, pepřem, muškátovým květem. Podáváme s na nudličky nakrájenou vekou a sypeme pažitkou.