Slané palačinky plněné ragú z Aljašského lososa, gratinované holandskou omáčkou
4 porce
Ingredience
200 g palačinkové těsto slané
2 ks Aljašský losos King Oscar ve vlastní šťávě
100 g pórek
50 g mouka hladká
100 g krevetek
50 g kopr
150 ml mléko
100 g oleje
100 g másla
300 g holandské omáčky VITANA
mořská sůl
bílý pepř
citrónová šťáva
Recept
Nejprve si připravíme ragú – najemno nakrájený pórek orestujeme na oleji, přidáme maso z Aljašského lososa, krevetky, osolíme, přidáme bílý pepř, zaprášíme hladkou moukou, orestujeme, přidáme mléko a trochu provaříme a podle chuti dokořeníme.
Na teflonové pánvi si upečeme velké slané palačinky, plníme připravenou směsí, překrojíme napůl, srovnáme do gratinovací misky – přelijeme holandskou omáčkou a pomalu gratinujeme 5-7 minut.